Keren door middel van steken

Keren door middel van steken is een bijzondere verrichting die je moet kunnen uitvoeren. Hierbij moet je keren op een niet te brede weg in 3 stappen. Wanneer je tijdens het examen de omkeeropdracht krijgt is dit een van de alternatieven om de lesauto om te keren.

Tijdens je rijles zal je deze oefening onder meer op de Van der Sterrweg of Pieter van Deurelaan in Den Helder uitvoeren.


Turbo rotonde Den Helder

Wanneer je de turborotonde van de ravelijnweg de n250 richting de haven volgt zal je merken dat dit een combinatie is van een rotonde en invoeg oefening. Tijdens je rijles zal deze rotonde meerdere malen geoefend worden zodat je uiteindelijk ook deze verkeerssituatie beheerst.


Rondje Ravelijncentrum

Aandachtspunt een: Het parkeerterrein aan de rechterzijde heeft geen voorrang omdat het een weg is met beperkte bestemming. Auto's die hiervandaan komen rijden uit een uitrit de weg op. Verkeer van rechts gaat voor gaat hier dus niet op.

Aandachtspunt twee: dit is een gelijkwaardige kruising waar rechts voor gaat.

Aandachtspunt drie: dit lijkt een weg van rechts maar deze weg komt vanuit het parkeerterrein van de Action. Hier geldt dus het zelfde als bij aandachtspunt een.


Praktijkexamen cbr

In het filmpje kan je zien hoe het er bij het praktijkexamen ongeveer aan toe zal gaan. Veel succes met je examen


Faalangstexamen CBR

In het filmpje hiernaast zie je een voorbeeld van hoe het faalangsexamen werkt. De naam betekent niet dat je per se faalangst moet hebben maar is wel bedoeld voor mensen die het spannend vinden om met iemand anders te rijden dan hun instructeur. Denk jij dat is wat voor mij, geef dit dan gewoon aan (er zijn hogere kosten aan verbonden )